För den som har tittat runt på sidan är det nog ingen hemlighet att vi älskar hundar och vill påtala hur roligt och underbart det kan vara att äga en hund. Antalet människor som väljer att ta hand om en vovve, blir fler och fler och även antalet raser ökar betydligt. Svenska Kennelklubben har nyligen erkänt ytterligare tre raser.

Det vi skriver om på den här hemsidan är främst tillägnat de som älskar hundar eller de som äger en hund men alla är förstås välkomna in för att få lite mer information om våra älskade fyrbenta vänner. Här har vi samlat några artiklar som handlar om hundsporter, raser och tävlingar av alla de slag samt vad hunden kan användas till i samhället.

Både hundar och ägare tycker generellt om att delta i aktiviteter som skänker social kompetens, gemenskap och mental träning samt skapar ett samarbete mellan de båda individerna. Det ska vi ge exempel på och ge några tips om vad man kan hitta på samt vart man ska vända sig. På senare tid har även hundars intelligens och förmåga uppmärksammats allt mer och hundar används inom betydligt fler områden än för bara 20 år sedan. Det är inte för inte som hunden kallas för människans bästa vän och följeslagare.

Vår hemsida handlar även om hundar och hundköp i allmänhet och vad man kan tänka på innan man åker och hämtar sin valp. Att ha hund innebär nämligen ett stort ansvar och man får absolut inte glömma bort vikten av försäkringar och intyg så att risken för problem blir så liten som möjlig.

Är du lika hundfrälst som vi? Då tror vi att vår hemsida passar dig.